Projekt „Wieprzowina na polskich szlakach kulinarnych” realizowany przez Stowarzyszenie „Polska Ekologia” ma za zadanie promować spożycie krajowej wieprzowiny i jej przetworów. Głównym celem tego przedsięwzięcia jest   edukowanie społeczeństwa na temat sposobów przygotowania mięsa wieprzowego oraz jego walorów smakowych i odżywczych.

By to osiągnąć  pojawił się  pomysł  wędrowania  z wyrobami i daniami z dobrej, polskiej wieprzowiny od restauracji do restauracji, przez trzy województwa podkarpackie, małopolska i kujawsko-pomorskie. Sprawdziliśmy jakie jest zainteresowanie wieprzowiną w jednej z 6 restauracji które przystąpiły do tego projektu w ramach Szlaku Kulinarnego "Podkarpackie smaki"

Oceń ten artykuł
(4 głosów)

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj