czy wiemy co jemy

Zapewne każdy z nas mniej lub bardziej, zastanawia się nad tym, co spożywa każdego dnia.
Różnią się nasze upodobania, smaki, diety, zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze. Co, jednak jeśli nieco bardziej zagłębimy się w świat technologii żywności i żywienia?

Karol Skrobacz – miłośnik gotowania i dobrego smaku, pasjonat studiowania etykiet i zgłębiania historii powstawania jedzenia, a do tego doktorant w Zakładzie Chemii i Toksykologii Żywności Uniwersytetu Rzeszowskiego, rozkłada na czynniki pierwsze znane i popularne produkty żywnościowe.

Dlaczego warto czytać etykiety? Jak nie pogubić się w gąszczu trudnych nazw i oznaczeń? Jakie produkty warto wybierać, a czego szczególnie unikać? Odpowiedzi m.in. na te pytania znajdą Państwo w programie pt. „Czy wiemy co jemy?” emitowanym w każdą sobotę ok. 11.40.

Zaprasza Karol Skrobacz.

Odcinek 1. Kaszanka

Odcinek 2. Kasze

Odcinek 3. Podroby

Odcinek 4. Cukier

Odcinek 5. Zupka „chińska”

Odcinek 6. Herbata

Odcinek 7. Pierniki

Odcinek 8. Napoje

Odcinek 9. Chipsy

Odcinek 10. Napoje mleczne

Odcinek 11. Jajka

Odcinek 12. Kiszonki

Oceń ten artykuł
(30 głosów)

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj