Żywność ekologiczna
Fot. archiwum / nowe media

W sobotnim Agroeko rozmawiamy o tym, jak w dobie pandemii COVID-19 radzi sobie rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne. Swego czasu w Polsce rosło zainteresowanie żywnością ekologiczną, czy ta tendencja się utrzymała, oraz jakie wyzwania czekają producentów ekologicznej żywności w tym roku. Na te i inne pytania odpowiada gość audycji Paweł Krajmas prezes Stowarzyszenia „Polska Ekologia” oraz dyrektor Zakładu Mięsnego „Jasiołka” w Dukli.

W cyklu Zagladamy kwiatkom w płatki nasza ekspertka Anna Rydzik opowiada o walorach topinamburu i o roślinach ogrodowych kwitnących zimą, np. o ciemierniku.

ciemiernik.jpg

Ciemiernik, Fot. Jolanta Danak-Gajda

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj