Inkubator przetwórstwa lokalnego w Bieszczadach
Fot. Archiwum

Niekomercyjny inkubator przetwórstwa lokalnego powstaje w Mucznem w Bieszczadach. Jego pomysłodawcą jest lokalny przedsiębiorca Mirosław Krupa, który chce podać rękę drobnym wytwórcom jakich wiele w tym regionie. 

W inkubatorze będzie trzy działy - do obróbki warzywno - owocowej, suszarnia owoców i ziół, oraz linia do rozlewu bieszczadzkich miodów. Z linii technologicznych będą mogli skorzystać początkujący przetwórcy i w ten sposób szerzej rozwinąć swoją działalność. 

Bieszczadzki przedsiębiorca tworzy inkubator dzięki wsparciu unijnego Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich, w ramach inicjatywy Leader. 

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Artykuły powiązane

  • 01 Lut, 2021
    Zimowe spotkanie motocyklistów
    Zimowe spotkanie motocyklistów
    W Wetlinie odbyło się pierwsze w Polsce zimowe spotkanie motocyklistów. Pojawili się nie tylko Polacy, ale też goście z Niemiec,...
  • 31 Sty, 2021
    Trudne warunki w górach
    Trudne warunki w górach
    Ratownicy bieszczadzkiej grupy GOPR odradzają wyjście na szlaki osobom bez doświadczenia i nieprzygotowanym.  Jak mówi ratownik Marek Paterek – Niezbędne są...
  • 30 Sty, 2021
    Śmiertelny wypadek przy pracy w Bieszczadach
    Śmiertelny wypadek przy pracy w Bieszczadach
    Śmiertelny wypadek przy wyrębie drzewa w lesie w pobliżu bieszczadzkiej miejscowości Rabe. Przed południem obcięty konar uderzył pilarza. Mężczyzna zginął....

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj