Sanepid kontroluje podkarpackie lokale gastronomiczne.

Tylko w pierwszym tygodniu lipca inspektorzy sprawdzili 88 restauracji, barów, stołówek, prześwietlili także automaty do lodów i waty cukrowej. 

Kilka podmiotów musiało wstrzymać działalność, pozostałe zobowiązano do usunięcia nieprawidłowości. Powodem były przeterminowane produkty, niesprawne urządzenia albo brak badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych. 

Właściciele lokali gastronomicznych najczęściej tłumaczyli, że przyczyną zaniedbań jest brak rąk do pracy.

20 szefów ukarano mandatami, na łączną kwotę 3 450 zł.

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Artykuły powiązane

  • 22 Sty, 2021
    100 mln złotych z Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych
    100 mln złotych z Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych
    Do 2022 roku zostaną wyremontowane wszystkie drogi wojewódzkie, zniszczone w ubiegłym roku, podczas czerwcowej powodzi. Na ten cel województwo podkarpackie...
  • 19 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 18 Sty, 2021
    Drogi na Podkarpaciu
    Drogi na Podkarpaciu
    Zróżnicowanych warunków muszą spodziewać się kierowcy przemierzający nasz region – wynika z komunikatu Podkarpackiego Zarządu Dróg Wojewódzkich. Najwięcej utrudnień napotkamy w Beskidzie i...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj