Synoptycy ostrzegają przed silnymi mrozami. Dlatego specjaliści od żywienia radzą by zadać o rozgrzewające posiłki . Najlepiej zacząć dzień od gorącego śniadania - podpowiadają specjaliści . Może to być kasza, czy też tradycyjna jajecznica. W zimie należy też unikać produktów wychładzających organizm jak np. cytrusy, ale nie wolno zapominać o tłuszczach. Zapewniają one właściwą ciepłotę ciała - bo zamieniane są przez organizm na energię.

Fachowcy dodają, że trzeba także pamiętać o nawadnianiu organizmu. Do menu warto włączyć herbaty rozgrzewające z dodatkiem imbiru i cynamonu.

 

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

  • 19 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 18 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 17 Sty, 2021
    Warunki drogowe
    Warunki drogowe
    Na Podkarpaciu wszystkie główne drogi są przejezdne, ale trzeba bardzo uważać. Lokalnie jest ślisko, większość nawierzchni pokrywa, mimo pracy sporej...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj